Reken af met uw overgewicht

Het dieet van Prodimed zorgt ervoor dat u blijvend van uw overgewicht afkomt! Hoe werkt het dieet? Voor aanvang van het dieet bepaalt u eerst uw streefgewicht en de termijn waarbinnen u dit gaat behalen. Dit doet u samen met uw voedingsdeskundige. Ook wordt er gekeken welk moment voor u het meest geschikt is om te starten. Het is belangrijk dat dit een periode is waarin u zo min mogelijk stress ervaart. Zo kunt u zich het beste focussen op uw dieet. Tenslotte wordt uw medisch verleden in kaart gebracht aan de hand van een gezondheidsverklaring.

Het dieet is opgebouwd in fases

Afvallen met het Prodimed dieet

Actieve fasen

De eerste twee fasen zijn de zogenaamde actieve fasen. In deze twee fasen volgt u het proteïnedieet. Dit proteïnedieet wordt in verschillende "stappen" opgebouwd. Afhankelijk van de uitslagen van de voorbereidingsfase (waaronder de gezondheidsverklaring) zal uw voedingsdeskundige het voor u noodzakelijke aantal stappen vaststellen.
Bij elke fase zult u een faseformulier ontvangen met alle specifieke richtlijnen voor die fase. U dient deze richtlijnen strikt op te volgen en elk formulier goed te lezen. Soms zijn er minimale maar essentiële verschillen.
De actieve fase bestaat uit het totale proteïnedieet (fase 1) en het gematigde proteïnedieet (fase 2). Tijdens het totale proteïnedieet eet u alleen de Prodimed producten.
In de tweede fase mag u weer beperkt andere voedingsmiddelen nuttigen.

Overgangsfasen

De derde en vierde fase behoren tot de overgangsfasen. In deze fasen wordt de hoeveelheid proteïnemaaltijden verder afgebouwd. U mag weer steeds meer normale maaltijden met fruit, zuivel en brood eten.

Onderhoudsfase

De vijfde en laatste fase is de onderhoudsfase. Gewicht verliezen is met het proteïnedieet vrij gemakkelijk, het gewicht behouden blijkt vaak lastiger. Hoewel u in de vorige fasen uw overgewicht bent kwijtgeraakt, is de onderhoudsfase daarom een erg belangrijke fase.

Belang van begeleiding

De rol van Body in Control is om een persoonlijk onderhoudsprogramma voor u op te stellen. Dit programma wordt uiteindelijk een natuurlijk voedingspatroon voor u. Tijdens uw dieet heeft u wekelijkse afspraken met uw voedingsdeskundige waarin steeds uw gewicht wordt gemeten en het verloop van het dieet wordt besproken.
U staat dus onder constante begeleiding om te waarborgen dat uw dieet een succes wordt. Bij eventuele bijwerkingen is uw voedingsdeskundige de aangewezen persoon om deze te bespreken.
Indien nodig kunnen er aanpassingen in uw voedingspatroon aangebracht worden. Tenslotte adviseert uw voedingsdeskundige u ook over de bereiding van de producten of manieren die het programma nog aangenamer voor u kunnen maken.

Kortom: Body in Control staat gedurende het gehele traject voor u klaar om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het behalen van uw doel!

Back to top
Back to top